Nationaal ParkAigüestortes National Park en Lake Sant Maurici

Parque Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici is een nationaal park in de provincie Lerida in Spanje. Het park ligt in de Pyreneeën en kenmerkt zich vooral door de vele bergmeertjes en bergriviertjes. Het park wordt begrenst door de waterscheiding vanaf een ring van bergtoppen variërend in hoogte van 2750 tot 3050 meter.


Hier omheen ligt nog de zogeheten Perifere Zone, een gebied met beperktere natuurbescherming dan in het nationaal park. De Perifere Zone heeft een oppervlakte van ongeveer 1,5 keer die van het park.

Het park is een zeer ontwikkeld wandelgebied. Het bevat, naast een deel van het lange afstandswandelpad GR-11, vele korte en langere wandelpaden. In en om het park zijn meer dan 10 berghutten.
Aan de oostkant is de plaats Espot een belangrijke toegangspoort voor het park. Aan de westkant zijn er meerdere plaatsen in het dal van de Noguera de Tor, die als uitvalsbasis kunnen dienen: Boí, Caldes de Boí en Taüll. De dalen aan de westkant herbergen (overblijfselen van) vele romaanse kerken.

Contacten locatie

Contact formulier

captcha
informatie

Dit formulier is alleen voor overleg.

ADRES

VORAPARC
Parc Nacional d'Aigüestortes · Estany de Sant Maurici
25597 · Espot · Lleida · Pirineus (España)